Deel deze pagina

Dweilorkest Jongbelegen op Ballonfestijn!

Nieuws

Vrijdag 6 september treedt dweilorkest Jongbelegen uit Gemert-Bakel op bij het Gemerts Ballonfestijn!

Daarmee is de eerste dag van het weekend verzekerd van veel gezelligheid. Jongbelegen is in 2022 ontstaan uit de muzikanten van De Notenknaauwers uit Gemert en Hoe Zit Dè Naw uit Bakel.

Jongbelegen biedt een gevarieerd repertoire van smartlap tot Egerländer, van BZN tot Zuid-Amerikaanse, van wals tot pop. Het dweilorkest heeft maar één doel: gezellige muziek maken, leuk om te horen voor het publiek en leuk om te spelen voor de momenteel 14 muzikanten.

Voor meer info; https://www.facebook.com/JongbelegenGemertBakel/

Actie! Actie!

Net als bij eerdere edities zal paramotorvlieger Frank Verberne uit Milheeze acte de presence geven tijdens het evenement op de velden van vv Gemert. Hij beschikt over een tandem paramotor. Wil je een keer met hem mee? Dit is je kans!

Wie zich als eerste meldt via een mailtje aan info@gemertsballonfestijn.nl (met vermelding van naam en telefoonnummer) en bereid is om 100 euro te doneren aan het goede doel, is de gelukkige. Dan ben je vrijdag 6 september passagier in een tandemvlucht met Frank en maak je een tochtje boven het terrein van het Gemerts Ballonfestijn.

Mocht het vanwege de weersomstandigheden niet doorgaan, dan krijg je een voucher voor een andere keer.

Dus; klaar voor een avontuur én bereid om te doneren voor het goede doel? Stuur dan een snel een mailtje. Succes!

Ballonfestijn Gemert met de Zonnebloem

De 31 editie van het Gemerts Ballonfestijn zal mede bezocht worden door een Zonnebloemballon.
Doordat de Zonnebloem 75 jaar bestaat zal deze op 6 en 7 september in Gemert zijn.

Deelnemers van de Zonnebloem kunnen dan via een speciaal mandje mee in deze ballon. Het mandje heeft een deurtje zodat de passagiers er eenvoudig in kunnen. Er zijn stoelen welke in hoogte verstelbaar zijn.

Mensen met een beperking hebben zo ook de mogelijkheid om deel te nemen aan het Gemerts Ballonfestijn.
Een mooi initiatief, vooral in dit jubileumjaar van de Zonnebloem.

Wil je zelf ook mee in een luchtballon met of zonder beperking ?

Dat kan door contact op te nemen met
M.I. (Martin) Jacobs
0627023944

31e editie Gemerts Ballonfestijn in de steigers

Nieuws

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september wordt de 31e editie van het Gemerts Ballonfestijn gehouden. Het tweedaagse evenement vindt opnieuw plaats op de voetbalvelden van vv Gemert op sportpark Molenbroek en zal zoals altijd gratis toegankelijk zijn.

Afgelopen jaar was de dertigste editie een groot succes. Op beide dagen konden alle geplande heteluchtballonnen opstijgen. Het blijft een imposant schouwspel, waar opnieuw vele mensen naar kwamen kijken. 

De voorbereidingen voor de editie van 2024 zijn inmiddels in volle gang. Wat in 1990 begon als een bescheiden evenement in de tuin van het kasteel heeft met uitzondering van enkele (corona) jaren een vast plekje op de Gemertse evenementenkalender gekregen. Via het voormalige zwembad-grasveld bij Fitland en het groen van de Brabantse Kluis streek de organisatie in 2017 neer op de velden van vv Gemert. 

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september zullen opnieuw tientallen fraaie ballonnen het luchtruim kiezen en kunnen de toeschouwers zich vermaken met een hapje en een drankje. Er komt live-muziek en voor de kinderen is er een springkussen en maakt clown Ronnie Ballonie de mooiste schepsels met ballonnen.

Wil je zelf mee omhoog? Dat kan. Een reis met de ballon is een ervaring voor het leven. De wind bepaalt hoe het mooie Brabantse landschap onder je door zal glijden. Is het beneden nog een kakofonie van geluid, boven heerst de absolute stilte. 

Een ballonvlucht is ook een prachtig cadeau om iemand mee te verrassen. Iets bijzonders te vieren binnen de familie? Een afscheid van werknemers? Wil je een zakenrelatie uitnodigen voor een mooie happening? Allemaal goede redenen om snel naar de website van het Gemerts ballonfestijn te gaan; www.gemertsballonfestijn.nl. Daar vind je alle informatie, de tarieven van de vluchten en kun je je ook meteen inschrijven. Voor informatie kun je ook altijd een mailtje sturen naar info@gemertsballonfestijn.nl.

Zoals iedereen inmiddels wel weet, heeft het Gemerts Ballonfestijn geen winstoogmerk. Het overgrote deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. De organisatie heeft voor 2024 twee instellingen uitgekozen waarbij mensen centraal staan en die worden gerund door vrijwilligers. Het gaat dit jaar naar twee afdelingen van de Zonnebloem; Gemert-Handel-De Mortel en Boekel-Venhorst. Het tweede goede doel is de stichting Leergeld Gemert/Bakel - Boekel - Laarbeek.

Hoe meer vaarten worden geboekt, hoe hoger het bedrag voor deze lokale initiatieven.

De organisatie kijkt nu al uit naar het weekend van 6 en 7 september en hoopt dat iedereen die data alvast in de agenda’s omcirkelt om er samen een mooie 31e editie van te gaan maken.


 

GAIA | Retourlogistiek