Deel deze pagina

Actie! Actie!

Net als bij eerdere edities zal paramotorvlieger Frank Verberne uit Milheeze acte de presence geven tijdens het evenement op de velden van vv Gemert. Hij beschikt over een tandem paramotor. Wil je een keer met hem mee? Dit is je kans!

Wie zich als eerste meldt via een mailtje aan info@gemertsballonfestijn.nl (met vermelding van naam en telefoonnummer) en bereid is om 100 euro te doneren aan het goede doel, is de gelukkige. Dan ben je vrijdag 6 september passagier in een tandemvlucht met Frank en maak je een tochtje boven het terrein van het Gemerts Ballonfestijn.

Mocht het vanwege de weersomstandigheden niet doorgaan, dan krijg je een voucher voor een andere keer.

Dus; klaar voor een avontuur én bereid om te doneren voor het goede doel? Stuur dan een snel een mailtje. Succes!

Aandacht voor Ballonfestijn in GN

Nieuws

Ook in het Gemerts Nieuwsblad werd in 2023 aandacht aan Gemerts Ballonfestijn besteed.
Het artikel van Simon van Wetten is te lezen via deze link:

https://www.gemertsnieuwsblad.nl/nieuws/nieuws/47319/30e-ballonfestijn-in-gemert

Uitgebreide aandacht voor Ballonfestijn in het ED!

Het Eindhovens Dagblad besteedde aandacht aan het Gemerts Ballonfestijn 2023.
Het artikel van de hand van Tineke Mols is te lezen via deze link:

https://www.ed.nl/gemert-bakel/ballonfestijn-gemert-opnieuw-vanaf-de-voetbalvelden~a00eb836/

Terug van weggeweest: het Gemerts Ballonfestijn

Nieuws
Nieuws

Na de zomervakantie, op 6 en 7 september, wordt het Gemerts Ballonfestijn 2024 gehouden. Vele grote ballonnen zullen vanaf sportpark Molenbroek het luchtruim kiezen en iedereen is van harte uitgenodigd om te komen kijken.

Vorig jaar hebben we op 1 en 2 september 2023 een geweldig Gemerts ballonfestijn mogen meemaken.

De weersomstandigheden heeft niemand in de hand, maar optimistisch blikt de organisatie vooruit naar een nieuwe editie in 2024 van het spektakel zoals we dat al vele jaren in Gemert kennen. In 1990 begon het als een bescheiden evenement in de tuin van het kasteel. Via het voormalige zwembad-grasveld bij Fitland en het groen van de Brabantse Kluis streek de organisatie in 2017 neer op de velden van voetbalvereniging Gemert. Daar werden drie edities gehouden, waarna de coronapandemie uitbrak. 

Nu keert het evenement terug op de kalender. Iets kleinschaliger dit keer, maar desondanks zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen. Clown Ronnie Ballonie maakt weer zijn opwachting ter vermaak van de jongste bezoekers. De kantine en het terras van vv Gemert zijn geopend voor een natje en een droogje.

Op zowel vrijdag 6 september als zaterdag 7 september zijn de poorten van vv Gemert vanaf 17.00 uur geopend. Vanaf ongeveer 18.30 uur gaan de ballonnen omhoog. 

Wil je mee omhoog? Dat kan. Een reis met de ballon is een ervaring die je niet snel vergeet. Het is prachtig om over het typisch Brabantse landschap in de omgeving van Gemert - de wind bepaalt de richting - te varen. Doe jezelf of een ander zo’n vlucht cadeau of ga samen met zakenrelaties mee omhoog; op de website van het evenement - www.gemertsballonfestijn.nl - vind je het aanmeldformulier, de prijzen en alle informatie. Er bestaat ook de mogelijkheid een prachtige cadeaubon te kopen. Informeer daarnaar via info@gemertsballonfestijn.nl

Zoals bekend heeft het Gemerts Ballonfestijn geen winstoogmerk. Er worden gebruikelijk tarieven gehanteerd. De kosten aan de ballonvaarders zijn beperkt gehouden. 

Het overgrote deel van de opbrengst gaat naar goede doelen. De organisatie heeft voor 2024 twee instellingen in deze gemeente uitgekozen waarbij mensen centraal staan en die worden gerund door vrijwilligers. Op het tabblad Goede Doelen kun je er meer over lezen. Hoe meer vaarten worden geboekt, hoe hoger het bedrag voor deze behartenswaardige lokale initiatieven.

De organisatie kijkt met veel enthousiasme uit naar het vervolg van het Gemerts Ballonfestijn, dat net als tijdens eerdere edities voor het publiek gratis toegankelijk zal zijn. Alle informatie is te vinden op de site of via de sociale media. Voor bezoekers van verder weg: de accommodatie van voetbalvereniging Gemert is te vinden aan de Sportlaan 9 in Gemert.

Heeft u vragen? stel ze ons via info@gemertsballonfestijn.nl